Νηστίσιμη συνταγή: Φτιάξτε φακοσαλάτα με τόνο και ρύζι σε 15 λεπτά
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Αυτή η συνταγή είναι πανεύκολη, γρήγορη και ιδανική για την περίοδο της Σαρακοστής. Σε μόλις 15 λεπτά μπορείτε να φτιάξετε ένα χορταστικό και υγιεινό φαγητό που τρώγεται και ως κυρίως γεύμα.
Υλικά:
- 320 γρ. τόνο, σε νερό, κονσέρβα
- 2 καρότα
- 50 γρ. ελιές, σε ροδέλες
- 50 γρ. κάππαρη
- 3 κρεμμύδια, φρέσκα
- 400 γρ. ρύζι μπασμάτι, βρασμένο
- 400 γρ. φακές, βρασμένες
- 2 πιπεριές τσίλι
- 1 σκ. σκόρδο
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 ματσάκι δυόσμο
- ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
- 100 γρ. ντοματίνια
- 30 γρ. τζίντζερ
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γρ. κρέμα βαλσάμικο
Για το σερβίρισμα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
- 1 κ.σ. δυόσμο
Δείτε τη διαδικασία στο Mothersblog.gr