Πασχαλινά σμυρνέικα κουλουράκια - Φτιάξτε τα όπως ο Άκης
Ακολουθήστε κατα γράμμα τη συνταγή του αγαπημένου σεφ και φτιάξτε τα κι εσείς.
Φέτος το Πάσχα δοκιμάστε να φτιάξετε την παραδοσιακή σμυρνέικη συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια. Είναι αφράτα, τραγανά και πεναντόστιμα.
Υλικά:
- 300 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 κρόκους, από μεσαία αβγά
- 100 γρ. γάλα
- 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ.σ. κονιάκ
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
- 900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρική
- 1 πρέζα αλάτι
Για το άλειμμα
- 1 κρόκο, αραιωμένο σε λίγο νερό
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com