H συνταγή του Άκη για το παραδοσιακό πασχαλινό τσουρέκι
Αφράτο τσουρέκι, τραγανό απ' έξω και μαστιχωτό από μέσα, με υπέροχη γεύση και άρωμα.
Ψάχνετε συνταγές για να φτιάξετε τα πασχαλινά σας τσουρέκια; Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή του Άκη και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει. Αφράτο τσουρέκι με μαστιχωτή υφή, υπέροχη γεύση καi άρωμα. Το σπίτι θα μοσχομυρίσει Πάσχα!
Υλικά:
- 150 ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 15 γρ. μαγιά ξηρή
- 500 γρ. αλεύρι σκληρό
- 10-15 γρ. μαχλέπι
- 1/2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1,5 γρ. μαστίχα
- 1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
- 1 πρέζα αλάτι
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 2 αβγά, μεσαία
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο, + έξτρα για το άλειμμα
- 150 γρ. μέλι
- 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- ασπράδι, λίγο, για άλειμμα
- 20 γρ. αμύγδαλο φιλέ, για το πασπάλισμα
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com