Είναι νόστιμο, αφράτο και πολύ μυρωδάτο. Η διαφορά του με τα άλλα τσουρέκια είναι ότι είναι και νηστίσιμο, συνεπώς μπορείτε να το φάτε και τη Μεγάλη Εβδομάδα!
Υλικά:
Για το προζύμι
- 10 γρ. μαγιά ξηρή
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. αλεύρι για τσουρέκι
- 140 γρ. νερό, χλιαρό
Για το τσουρέκι
- 700 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 1/4 κ.γ. μαστίχα
- 1/2 κ.γ. μαχλέπι
- 1/4 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 120 γρ. σπορέλαιο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για την επικάλυψη
- 1 κ.σ. νερό
- 1 κ.σ. κοφτή μέλι
- 40 γρ. αμύγδαλο φιλέ
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com