Νηστίσιμο τσουρέκι - Απολαύστε το και τη Μεγάλη Εβδομάδα

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Είναι νόστιμο, αφράτο και πολύ μυρωδάτο. Η διαφορά του με τα άλλα τσουρέκια είναι ότι είναι και νηστίσιμο, συνεπώς μπορείτε να το φάτε και τη Μεγάλη Εβδομάδα!

Υλικά:

Για το προζύμι

  • 10 γρ. μαγιά ξηρή
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. αλεύρι για τσουρέκι
  • 140 γρ. νερό, χλιαρό

Για το τσουρέκι

  • 700 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 1/4 κ.γ. μαστίχα
  • 1/2 κ.γ. μαχλέπι
  • 1/4 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 120 γρ. σπορέλαιο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη

  • 1 κ.σ. νερό
  • 1 κ.σ. κοφτή μέλι
  • 40 γρ. αμύγδαλο φιλέ

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved