Συνταγή για τα πιο γλυκά καλτσόνε με… μαρμελάδα!
Σίγουρα τα παιδάκια σας δεν θα πουν όχι σε ένα τόσο γλυκό πρωινό, ενώ αν το πάρουν μαζί στο σχολείο δεν θα αφήσουν ούτε ψίχουλο!
Δοκιμάστε να φτιάξετε καλτσόνε με... μαρμελάδα. Απλά μοναδικά!
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 φλυτζ. τσαγιού γάλα
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 2 βανίλιες
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 αυγό
- Μαρμελάδα με γεύση της επιλογής σας
ΕΚΤΕ ΛΕΣΗ
Αναμειγνύουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, την κανέλα και τις βανίλιες και ανακατεύουμε ελαφρώς με τα χέρια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο, τόσο ώστε να πάρουμε ένα μείγμα χλιαρό για να μην κόψει η μαγιά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα του γάλακτος στη λεκάνη με το αλεύρι, ρίχνουμε το αυγό και το αλάτι, ανακατεύουμε καλά και «δουλεύουμε» τη ζύμη αρκετή ώρα, ώστε να γίνει μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια. Την σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε για περίπου 2 ώρες ώστε να φουσκώσει. Έπειτα παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη, τα ανοίγουμε με πλάστη και τα κόβουμε με κουπ-πατ σε στρογγυλό σχήμα. Τα αλείφουμε με βούτυρο, γεμίσουμε με μαρμελάδα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν.