Πίτα με αυγά και σπανάκι - Νόστιμη, υγιεινή και πανεύκολη

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Πίτα με αυγά και σπανάκι - Νόστιμη, υγιεινή και πανεύκολη

Αξιοποιήστε τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν χθες στο πασχαλινό τραπέζι και φτιάξτε μία νόστιμη και χορταστική πίτα με σπανάκι, τυρί και σπιτικό φύλλο.

Υλικά:

Για τη ζύμη

  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 200 γρ. νερό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση

  • 1 κρεμμύδι, ξερό
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 2 κ.σ. δυόσμο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το άλειμμα της ζύμης
  • 1 κιλό σπανάκι, φρέσκο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • βούτυρο, για τη φόρμα
  • αλεύρι γ.ο.χ., για τη φόρμα
  • 6 αβγά, βρασμένα και καθαρισμένα
  • 200 γρ. mix τυριών
  • 30 γρ. σουσάμι

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved