Αξιοποιήστε τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν χθες στο πασχαλινό τραπέζι και φτιάξτε μία νόστιμη και χορταστική πίτα με σπανάκι, τυρί και σπιτικό φύλλο.
Υλικά:
Για τη ζύμη
- 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 200 γρ. νερό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση
- 1 κρεμμύδι, ξερό
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. άνηθο
- 2 κ.σ. δυόσμο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το άλειμμα της ζύμης
- 1 κιλό σπανάκι, φρέσκο
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
- βούτυρο, για τη φόρμα
- αλεύρι γ.ο.χ., για τη φόρμα
- 6 αβγά, βρασμένα και καθαρισμένα
- 200 γρ. mix τυριών
- 30 γρ. σουσάμι
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com