Πίτα με αυγά και σπανάκι - Νόστιμη, υγιεινή και πανεύκολη

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Αξιοποιήστε τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν χθες στο πασχαλινό τραπέζι και φτιάξτε μία νόστιμη και χορταστική πίτα με σπανάκι, τυρί και σπιτικό φύλλο.

Υλικά:

Για τη ζύμη

  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 200 γρ. νερό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση

  • 1 κρεμμύδι, ξερό
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 2 κ.σ. δυόσμο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το άλειμμα της ζύμης
  • 1 κιλό σπανάκι, φρέσκο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • βούτυρο, για τη φόρμα
  • αλεύρι γ.ο.χ., για τη φόρμα
  • 6 αβγά, βρασμένα και καθαρισμένα
  • 200 γρ. mix τυριών
  • 30 γρ. σουσάμι

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved