Δεν τρώνε τα παιδιά σας το σπανάκι; Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή

Κανελόνια με σπανάκι δια χειρός Άκη Πετρετζίκη.

Το σπανάκι είναι μια πολύ θρεπτική τροφή, πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα, ωστόσο τα παιδιά δεν το τρώνε πάντα ευχάριστα. Εάν κι εσάς το μικρό σας δυσκολεύεται να το φάει, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή του Άκη για λαχταριστά κανελόνια με σπανάκι, φέτα και κόκκινη σάλτσα ντομάτας.

Υλικά:

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3-4 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 250 γρ. νερό
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • βασιλικό, φρέσκο

Για τη γέμιση

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κιλό σπανάκι, φρέσκο
  • 50 γρ. νερό
  • 400 γρ. φέτα
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Για τη σύνθεση

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κανελόνια
  • 200 γρ. φέτα
  • 1 κ.σ. θυμάρι

Για το σερβίρισμα

  • ρόκα
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved