Κεκάκια καρότου χωρίς γλουτένη - Θα γίνουν τα αγαπημένα σας
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Αν λατρεύετε τα κέικ αλλά αποφεύγετε την γλουτένη, αυτά τα mini κέικ καρότου είναι ιδανικά για εσάς. Μπορείτε να τα φτιάξετε πολύ εύκολα, γρήγορα και μπορούν να τα απολαύσουν και τα παιδιά.
Υλικά:
Για τα κέικ
- 180 γρ. ζάχαρη καστανή
- 2 αβγά
- 140 γρ. ηλιέλαιο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 140 γρ. ρυζάλευρο
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, χωρίς γλουτένη
- 1 πρέζα αλάτι
- 50 γρ. καρύδια
- 300 γρ. καρότα, καθαρισμένα
Για το γλάσο
- 170 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.σ. γάλα
- 1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη για διακόσμηση
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com