Σουφλέ φράουλας - Το ανοιξιάτικο γλυκό που αξίζει να δοκιμάσετε
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Φτιάξτε το φραουλένιο σουφλέ του Άκη εύκολα γρήγορα και σερβίρετε με παγωτό βανίλια, ζάχαρη άχνη και φρεσκοκομμένες φράουλες.
Υλικά:
- 500 γρ. φράουλες
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, + έξτρα για τις φόρμες
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 κ.σ. νερό
- 5 ασπράδια, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 πρέζα αλάτι
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για το σερβίρισμα
- ζάχαρη άχνη
- παγωτό βανίλια
- φράουλες, κομμένες
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com