Κέικ με πετιμέζι και μπαχαρικά - Ιδιαίτερο και πεντανόστιμο
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Ένα διαφορετικό, νόστιμο κέικ με την ιδιαίτερη γεύση από το πετιμέζι. Φτιάξτε το σε μόλις μία ώρα και απολαύστε το με τον πρωινό ή τον απογευματινό σας καφέ.
Υλικά:
- 120 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομματάκια +έξτρα για το ταψί
- 250 ml νερό
- 1,5 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 140 γρ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
- 300 ml πετιμέζι
- 1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο, φρέσκο
- 2 αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου, ελαφρά χτυπημένα
- 250 γρ. αλεύρι dinkel, +έξτρα για το ταψί
- 2 κ.γ. τζίντζερ, ξερό, σε σκόνη
- 1 1/2 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ζάχαρη άχνη, λίγη για το πασπάλισμα
- σαντιγί, λίγη, χτυπημένη για το σερβίρισμα
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com