Καλτσόνε με μπέικον και μανιτάρια - Χορταστικό και νόστιμο
Το μυστικό είναι στη ζύμη.
Φτιάξτε ένα κλασικό ιταλικό calzone με σπιτική ζύμη, γεμιστό με μανιτάρια και μπέικον. Αν στα παιδιά δεν αρέσουν τα μανιτάρια μπορείτε να τα παραλείψετε ή να τα αφαιρέσετε μετά το ψήσιμο.
Για τη ζύμη
- 10 γρ. αλάτι
- 340 γρ. νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 6 γρ. μαγιά ξηρή
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. αλεύρι σκληρό
- αλεύρι γ.ο.χ., για τη ζύμη
- σιμιγδάλι, για τη ζύμη
Για τη γέμιση
- 1 κρεμμύδι
- 120 γρ. μπέικον
- 350 γρ. μανιτάρια champignon
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1 κ.σ. βασιλικό
- αλάτι
- πιπέρι
- 250 γρ. ντομάτες, τριμμένες
- 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
Για τη σύνθεση
- 150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 κ.σ. βασιλικό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com