Το λάδι καρύδας στη σκιά του ελαιόλαδου
Μια ματιά στις τάσεις μαγειρικής για το 2021 αρκεί για να συνειδητοποιήσουμε ότι ο χρυσός που έχουμε στην κουζίνα μας εξακολουθεί να λάμπει δυνατά – τόσο στη μαγειρική, όσο και στη ζωή μας.
Ο λόγος για το ελαιόλαδο το οποίο -τα τελευταία χρόνια- είχαμε δει να επισκιάζεται από το λάδι καρύδας και κάποια ακόμα έλαια τα οποία είχαν την τιμητική τους τόσο στη μαγειρική, όσο και στην κοσμετολογία. Όπως κάθε πράγμα, έτσι κι αυτά είχαν τα καλά και τα κακά τους, παρ’ όλα αυτά όμως είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν τα βλέμματα και το ενδιαφέρον επάνω τους. Πλέον, και μετά από πολλές έρευνες, οι επιστήμονες επισημαίνουν πως μπορεί κάθε έλαιο (όπως άλλωστε και κάθε τροφή) να πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο και να έχει τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία του, ανάμεσα σε αυτά όμως, υπάρχει κάποιο που -όπως όλα δείχνουν- κάνει αναμφίβολα καλό στην υγεία μας.
Διαβάστε περισσότερα στο Akispetretzikis.com