Συνταγή για υπέροχα ψωμάκια με πάπρικα!

Είναι μια φανταστική ιδέα για κολατσιό του παιδιού στο σχολείο αλλά και για σνακ οποιαδήποτε στιγμή μέσα στην ημέρα.

Αφράτα ψωμάκια με τυρί και γεύση πάπρικας.

ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. γραβιέρα
- 4 αυγά
- 1 σφηνάκι λευκό κρασί
- 1 φακ. ξηρή μαγιά
- 80 γρ. μαργαρίνη
- 1/2 κουταλιά πάπρικα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ρίχνουμε σε ένα μπολ αλεύρι και το ανακατεύουμε με την ξηρή μαγιά. Προσθέτουμε αρκετό αλάτι και πιπέρι. Κάνουμε μια λακουβίτσα στην μέση και σπάμε μέσα τα αυγά. Αναμιγνύουμε τα υλικά με το μίξερ χειρός. Ρίχνουμε σταδιακά ένα ποτήρι λευκό κρασί. Προσθέτουμε και τη μαργαρίνη. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Κόβουμε το τυρί σε κυβάκια και τα προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με την πάπρικα. Αλείφουμε μικρά φορμάκια με βούτυρο και σε καθένα από αυτά ρίχνουμε λίγο από το μίγμα, περίπου 2 κουταλιές της σούπας γιατί θα φουσκώσει. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σε μεσαία θερμοκρασία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved