Ανάποδη τάρτα μήλου από τον Άκη Πετρετζίκη

Aυτή η συνταγή θα γίνει από τις αγαπημένες σας.

Η κλασική συνταγή για τη διάσημη γαλλική τάρτα τατέν (tarte tatin)!

Υλικά:

Για τη ζύμη τάρτας

  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 180 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κύβους
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 αβγό, μέτριο

Για τη γέμιση

  • 3 μήλα κόκκινα
  • 3 μήλα πράσινα
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ
  • 1 κ.γ. κανέλα

Για την καραμέλα

  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. κονιάκ

Για το σερβίρισμα

  • παγωτό
  • φύλλα δυόσμου
  • ζάχαρη άχνη

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved