Ανάποδη τάρτα μήλου από τον Άκη Πετρετζίκη
Aυτή η συνταγή θα γίνει από τις αγαπημένες σας.
Η κλασική συνταγή για τη διάσημη γαλλική τάρτα τατέν (tarte tatin)!
Υλικά:
Για τη ζύμη τάρτας
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 180 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κύβους
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 αβγό, μέτριο
Για τη γέμιση
- 3 μήλα κόκκινα
- 3 μήλα πράσινα
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- 1/2 κ.γ. τζίντζερ
- 1 κ.γ. κανέλα
Για την καραμέλα
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. κονιάκ
Για το σερβίρισμα
- παγωτό
- φύλλα δυόσμου
- ζάχαρη άχνη
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com