Συνταγή για το πιο γευστικό σουφλέ σπανάκι!

Είναι ο πιο γευστικός τρόπος για να φάνε τα παιδιά σπανάκι!

Με απλά υλικά που πάντα έχουμε σπίτι θα φτιάξουμε το πιο γρήγορο και νόστιμο σουφλέ σπανάκι!

ΥΛΙΚΑ
• 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο
• 8 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
• 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
• 1 αυγό
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
• 10-15 μικρά κυβάκια τυρί που λιώνει
• αλάτι
• πιπέρι λευκό

Για τη γέμιση:

• 1/2 κιλό σπανάκι προβρασμένο ελαφριά και πολύ καλά στραγγισμένο
• 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
• 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
• 1/2 ματσάκι μάραθο (ή άνηθο) όχι πολύ ψιλοκομμένο
• 1 πρέζα ξερό κόλλιαντρο
• 1 πρέζα ξερό δυόσμο
• 1 πρέζα ρίγανη
• 100 γραμ. κεφαλογραβιέρα
• 100 γραμ. μπλε τυρί ή ροκφόρ
• 200 γραμ. φέτα
• 1 αυγό
• αλάτι
• πιπέρι
• Προαιρετικά: 1 φλιτζανάκι του καφέ κρέμα γάλακτος. Βοηθά τα τυριά να λιώσουν.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Πρώτα παρασκευάζουμε τη ζύμη μας, ως εξής: Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός το γάλα και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
• Προσθέτουμε το αυγό, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζουμε το χτυπάμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει παχύρευστη, απαλή και ομοιόμορφη.
• Κατόπιν ρίχνουμε τη ζύμη σε ένα καλά βουτυρωμένο πυρέξ διαμέτρου 26-28 εκατοστά και την αφήνουμε να ηρεμήσει, ενόσω παρασκευάζουμε την γέμιση.
• Η διαδικασία παρασκευής της γέμισης είναι η ακόλουθη: Σοτάρουμε τα κρεμμύδια φρέσκα και ξερό, και όταν μαραθούν προσθέτουμε το σπανάκι.
• Σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμη, μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά του σπανακιού και προσθέτουμε το μάραθο. Το αφήνουμε τελευταίο για να κρατήσει το άρωμά του.
• Όταν ολοκληρωθεί το σοτάρισμα τραβάμε την κατσαρόλα από το μάτι και χαμηλώνουμε το μάτι στην χαμηλότερη βαθμίδα. Χτυπάμε καλά το αυγό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
• Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι.
• Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά για να μην μας κόψει το αυγό.
• Κατόπιν ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και μετά προσθέτουμε ένα ένα τα τυριά, με τελευταία τη φέτα.
• Δεν σταματάμε να αναδεύουμε απαλά το φαγητό, ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
• Όταν ετοιμαστεί η γέμισή μας, την ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά στο πυρέξ που έχουμε ήδη την ζύμη μας. Την τοποθετούμε όσο μπορούμε, στο κέντρο του πυρέξ.
• Όταν προσθέσουμε όλη την γέμιση, δημιουργούμε μια τρύπα στη μέση, την οποία γεμίζουμε με ζύμη την οποία "κλέβουμε" με ένα κουταλάκι από τις άκρες.
• Τέλος, ρίχνουμε πάνω από το σουφλέ μας μικρά κομματάκι βούτυρο, τα οποία θα το βοηθήσουν να πάρει όμορφο χρώμα, χωρίς να τσουρουφλιστεί.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 50-60 λεπτά

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved