Συνταγή για απίθανα κοραλλάκια ογκρατέν!
Είναι ένα πιάτο ιδανικό γα παιδικό πάρτι! Κοραλλάκια στον φούρνο με τυρί και ζαμπόν!
Σίγουρα οι μικροί σας καλεσμένοι θα ξετρελαθούν!
ΥΛΙΚΑ
• 500 γρ. ζυμαρικό κοραλλάκι
• 2 κ.σ. βούτυρο
• Μερικά φετάκια λουκάνικο ψιλοκομμένα
• 200 γρ. τυρί φέτα τριμμένη με τα δάχτυλά μας σε μέτρια κομματάκια
• 250 γρ. διάφορα τυριά τριμμένα, κασέρι, ρεγκάτο, γκούντα, γραβιέρα
• 1 κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 7 λεπτά και τα σουρώνουμε.
• Σε μικρό τηγανάκι σοτάρουμε ελαφρά το ψιλοκομμένο λουκάνικο χωρίς να προσθέσουμε άλλη λιπαρή ουσία (γιατί βγάζει αρκετή από μόνο του).
• Σε μπρίκι «καίμε» τη 1 κ.σ. βούτυρο και περιχύνουμε τα κοραλλάκια.
• Προσθέτουμε 2 χούφτες από τα τριμμένα τυριά στα ζυμαρικά, ανακατεύουμε ελαφρά και τέλος προσθέτουμε το λουκάνικο, ανακατεύοντας ελαφρά.
• Βουτυρώνουμε ένα βαθύ πυρέξ με την υπόλοιπη 1 κ.σ. βούτυρο.
• Στρώνουμε τη μισή ποσότητα ζυμαρικών.
• Πάνω από τα ζυμαρικά πασπαλίζουμε τη μισή ποσότητα της φέτας και με τα χέρια μας αναμιγνύουμε ελαφρώς την επιφάνεια για να εισχωρήσει φέτα κι ανάμεσα.
• Προσθέτουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά και την υπόλοιπη φέτα (με τον ίδιο τρόπο).
• Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα υπόλοιπα τριμμένα κίτρινα τυριά και περιχύνουμε την επιφάνεια με την κρέμα γάλακτος.
• Ψήνουμε στους 200ο C για 20-40 λεπτά και μέχρι να δέσουν οι γεύσεις και να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.
• Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά για να μπορέσουμε να το κόψουμε καλύτερα