Συνταγή για απίθανα κοραλλάκια ογκρατέν!

Είναι ένα πιάτο ιδανικό γα παιδικό πάρτι! Κοραλλάκια στον φούρνο με τυρί και ζαμπόν!

Συνταγή για απίθανα κοραλλάκια ογκρατέν!

Σίγουρα οι μικροί σας καλεσμένοι θα ξετρελαθούν!

ΥΛΙΚΑ
• 500 γρ. ζυμαρικό κοραλλάκι
• 2 κ.σ. βούτυρο
• Μερικά φετάκια λουκάνικο ψιλοκομμένα
• 200 γρ. τυρί φέτα τριμμένη με τα δάχτυλά μας σε μέτρια κομματάκια
• 250 γρ. διάφορα τυριά τριμμένα, κασέρι, ρεγκάτο, γκούντα, γραβιέρα
• 1 κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 7 λεπτά και τα σουρώνουμε.
• Σε μικρό τηγανάκι σοτάρουμε ελαφρά το ψιλοκομμένο λουκάνικο χωρίς να προσθέσουμε άλλη λιπαρή ουσία (γιατί βγάζει αρκετή από μόνο του).
• Σε μπρίκι «καίμε» τη 1 κ.σ. βούτυρο και περιχύνουμε τα κοραλλάκια.
• Προσθέτουμε 2 χούφτες από τα τριμμένα τυριά στα ζυμαρικά, ανακατεύουμε ελαφρά και τέλος προσθέτουμε το λουκάνικο, ανακατεύοντας ελαφρά.
• Βουτυρώνουμε ένα βαθύ πυρέξ με την υπόλοιπη 1 κ.σ. βούτυρο.
• Στρώνουμε τη μισή ποσότητα ζυμαρικών.
• Πάνω από τα ζυμαρικά πασπαλίζουμε τη μισή ποσότητα της φέτας και με τα χέρια μας αναμιγνύουμε ελαφρώς την επιφάνεια για να εισχωρήσει φέτα κι ανάμεσα.
• Προσθέτουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά και την υπόλοιπη φέτα (με τον ίδιο τρόπο).
• Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα υπόλοιπα τριμμένα κίτρινα τυριά και περιχύνουμε την επιφάνεια με την κρέμα γάλακτος.
• Ψήνουμε στους 200ο C για 20-40 λεπτά και μέχρι να δέσουν οι γεύσεις και να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.
• Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά για να μπορέσουμε να το κόψουμε καλύτερα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved