Σολομός με αβοκάντο και γκρέιπφρουτ - Γρήγορο και υγιεινό φαγητό
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Ο σολομός είναι πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, μέταλλα, ενώ οι ελάχιστες θερμίδες που έχει, το καθιστούν ιδανικό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Αντίστοιχα, το αβοκάντο έχει 20 βιταμίνες και μέταλλα και είναι γεμάτο φυτικές ίνες και υγιή λίπη.
Σήμερα, ο Άκη μας προτείνει να συνδυάσουμε τις δύο παραπάνω πολύ θρεπτικές τροφές και να φτιάξουμε ένα υγιεινό, εύκολο και πεντανόστιμο φαγητό: σολομό με αβοκάντο και γκρέιπφρουτ.
Υλικά:
Για το ντρέσινγκ
- 2 γκρέιπφρουτ, κόκκινα
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 αβοκάντο, ώριμα
Για τον σολομό
- 800 γρ. σολομό, (4 φιλέτα με δέρμα)
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 2 κ.σ. φύλλα κόλιανδρου
- πιπέρι
- 2 αβοκάντο, κομμένα σε φέτες
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com