Τρεις εύκολες και νόστιμες πέστο για τις καλοκαιρινές μακαρονάδες σας
Ανάλαφρες πέστο για να απογειώστε την μακαρονάδα.
Οι μακαρονάδες είναι από τα πιο δημοφιλή κι αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων.
Μας αρέσουν για πολλούς λόγους: γιατί γίνονται γρήγορα και με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.
Θρεπτική αξία ζυμαρικών
Τα ζυμαρικά έχουν υψηλή θρεπτική αξία και χαμηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη και νάτριο (αλάτι). Συνδυάζοντάς τα με σάλτσες λαχανικών, κόκκινο κρέας, πουλερικά ή ψάρια, μπορούν να αποτελέσουν ένα πλούσιο σε γεύση και χαμηλό σε θερμίδες γεύμα. Όπως κι αν τα σερβίρετε, σκέτα, με τυρί, με κόκκινη σάλτσα, με κιμά, με κρέμα γάλακτος, είναι εξίσου νόστιμα.
Σήμερα λοιπόν σας προτείνουμε τρεις συνταγές για σάλτσα πέστο που γίνονται γρήγορα, είναι νόστιμες και με πολλά μυρωδικά.
Πέστο βασιλικού
φώτο: pexels.com/Karolina Grabowska
Υλικά
75 γρ. (1 ½ φλιτζάνι) φρέσκα φύλλα βασιλικού (ή ένα μείγμα από βασιλικό, μαϊντανό, σπανάκι ή κόλιανδρο)
50 γρ (1/3 φλιτζάνι) κουκουνάρια, καρύδια, κάσιους ή αμύγδαλα
35 γρ (1/3 φλιτζανιού) τριμμένη παρμεζάνα
½ σκελίδα σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύετε όλα τα υλικά μέχρι να το μείγμα να γίνει λείο. Προσθέστε το λάδι αργά, ανακατεύοντας σταδιακά.
Όταν είναι έτοιμη η πάστα τη βάζετε σε ένα βαζάκι, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο πάνω, κλείνετε με το καπάκι και τη βάζετε στο ψυγείο. Πρέπει να καταναλωθεί περίπου σε μία εβδομάδα από την ημέρα που τη φτιάξατε.
Εάν θέλετε η σάλτσα πέστο να έχει έντονο πράσινο χρώμα, αυξήστε το μαϊντανό ή το σπανάκι. Ο βασιλικός μαυρίζει ειδικά όταν εκτίθεται στον αέρα.
Πέστο αβοκάντο
Υλικά
250 γρ. σπαγγέτι, ολικής άλεσης
2 αβοκάντο, ώριμα
50 γρ. ελαιόλαδο
χυμό λάιμ, από 2 λάιμ
ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
1/2 ματσάκι κόλιανδρο
1 κ.γ. μπούκοβο
αλάτι
πιπέρι
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσια και με ένα κουτάλι αδειάζουμε τη σάρκα στον κάδο του μίξερ.
Προσθέτουμε ελαιόλαδο, ξύσμα λάιμ, χυμό λάιμ, φρέσκο κόλιανδρο, μπούκοβο, πιπέρι, αλάτι, σκόρδο ψιλοκομμένο και χτυπάμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.Όταν η πέστο είναι έτοιμη τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Δείτε πώς θα σερβίρετε τη συγκεκριμενη πέστο εδώ.
Πέστο κουκουνάρι
φώτο: pexels.com/Daniele Sgura
Υλικά
4 σκελίδες σκόρδο
3/4 φλιτζάνι κουκουνάρι
2 φλιτζάνια τρυμμένη παρμεζάνα
2 φλιτζάνια τριμμένο Pecorino
3 φλιτζάνια φύλλα βασιλικού
1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού λεμονιού
2 φλιτζάνια μαϊντανό
5 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Λιώστε το σκόρδο σε μπλέντερ και προσθέστε το κουκουνάρι, τα τυριά, τα μισά από τα μυρωδικά και 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Τα χτυπάτε καλά και προσθέστε τα υπόλοιπα αφήνοντας για το τέλος, το ελαιόλαδο. Δοκιμάστε κι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας προσθέτετε λίγο αλάτι ή λίγο ελαιόλαδο.