Η τέλεια συνταγή για ζουμερές χοιρινές μπριζόλες με πορτοκάλι
Το καλοκαίρι προσφέρεται για μπάρμπεκιου. Καλέστε φίλους στο σπίτι και ψήστε στο μπαλκόνι, την αυλή, την πυλωτή, στο εξοχικό, ή στο φούρνο ( γιατί όχι) μπριζόλες χοιρινές που έχετε μαρινάρει σε χυμό πορτοκαλιού. Δοκιμάστε τις και θα μας θυμηθείτε ( τον Άκη δηλαδή).
Υλικά
- 4 μπριζόλες χοιρινές, με κόκαλο πάχους 2-3 εκ. η κάθε μία
- 120 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 2 κ.γ. σάλτσα σόγιας
- 1/4 κ.γ. μπούκοβο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 3/4 κ.γ. πιπέρι, μαύρο
- 120 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι, γλυκιά
- 200 γρ. σάλτσα BBQ
- 4 φέτες πορτοκάλι, πάχους 6 χιλ.
Διαβάστε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com