Σολομός με κάρι - Εύκολο φαγητό για τους λάτρεις των πικάντικων γεύσεων
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Ο σολομός είναι πλούσιος σε ωμέγα - 3 λιπαρά οξέα κι ένα ψάρι που μπορούμε να μαγειρέψουμε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Εάν είστε λάτρεις των πικάντικων γεύσεων, δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή του Άκη.
Υλικά:
Για το ρύζι μπασμάτι
- 250 γρ. ρύζι μπασμάτι
- 500 γρ. νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι, σε φέτες
- 2 κλ. δεντρολίβανο
Για τον σολομό
- 500 γρ. σολομό
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- 20 γρ. τζίντζερ
- 1 σκ. σκόρδο
- 1/2 πιπεριά τσίλι
- 2 κ.σ. κουρκουμά
- 1 κ.σ. garam masala
- 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
- 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 1 κρεμμύδι
- 200 γρ. κρέμα καρύδας
Για το σερβίρισμα
- αραβικές πίτες
- chutney μήλου
- λάιμ
- κόλιανδρο
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com