Γιουβέτσι με χταπόδι - Η καλοκαιρινή συνταγή που θα λατρέψετε
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Φτιάξτε το κλασικό κριθαράκι με σάλτσα ντομάτας και ζουμερό χταπόδι! Μία παραλλαγή του αγαπημένου φαγητού που αξίζει να δοκιμάσετε.
Υλικά:
- 1 κιλό χταπόδι
- 3-4 κόκκους μπαχάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- φλούδες λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- 1 κ.σ. ξίδι
- 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.γ. μαραθόσπορο, προαιρετικά
- 500 γρ. κριθαράκι, μέτριο
- 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1300 γρ. νερό
Για το σερβίρισμα
- ξύσμα λεμονιού
- λεμόνι
- μαϊντανό
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com