Γιουβέτσι με χταπόδι - Η καλοκαιρινή συνταγή που θα λατρέψετε

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Φτιάξτε το κλασικό κριθαράκι με σάλτσα ντομάτας και ζουμερό χταπόδι! Μία παραλλαγή του αγαπημένου φαγητού που αξίζει να δοκιμάσετε.

Υλικά:

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • φλούδες λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. μαραθόσπορο, προαιρετικά
  • 500 γρ. κριθαράκι, μέτριο
  • 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1300 γρ. νερό

Για το σερβίρισμα

  • ξύσμα λεμονιού
  • λεμόνι
  • μαϊντανό
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved