Ακολουθήστε τη συνταγή του Άκη και φτιάξτε σπιτικά πεϊνιρλί με τυρί που λιώνει στο στόμα και μπέικον. Τα παιδιά σίγουρα θα το λατρέψουν.
Υλικά:
Για τη ζύμη
- 350 ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 9 γρ. μαγιά ξηρή
- 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
- 500 γρ. αλεύρι σκληρό
- 100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 10 γρ. αλάτι
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
Για τα πεϊνιρλί
- 50 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- πιπέρι
- 5 φέτες μπέικον, σε κομματάκια
- 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο, για το άλειμμα
- ρίγανη, φρέσκια, προαιρετικά
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com