Φτιάξτε μία σπιτική πάστα ελιάς σε 10 μόλις λεπτά. Μπορείτε να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο και να την απολαύσετε με τα κριτσίνια, το ψωμί ή τις μπρουσκέτες σας.
Υλικά:
- 200 γρ. ελιές, Καλαμών χωρίς κουκούτσι
- 3 κ.σ. κάππαρη, ξεπλυμμένη
- 3 αντζούγιες, σε φιλέτα, στραγγισμένα
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1/2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκα φύλλα του
- 4 κλ. μαϊντανό
- χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο, +έξτρα για σερβίρισμα
- φέτες ψωμί, για σερβίρισμα
- ντομάτες, ώριμες, κομμένες για σερβίρισμα
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com