Πάστα ελιάς: Δείτε πώς θα τη φτιάξετε

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Φτιάξτε μία σπιτική πάστα ελιάς σε 10 μόλις λεπτά. Μπορείτε να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο και να την απολαύσετε με τα κριτσίνια, το ψωμί ή τις μπρουσκέτες σας.

Υλικά:

  • 200 γρ. ελιές, Καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 3 κ.σ. κάππαρη, ξεπλυμμένη
  • 3 αντζούγιες, σε φιλέτα, στραγγισμένα
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1/2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκα φύλλα του
  • 4 κλ. μαϊντανό
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο, +έξτρα για σερβίρισμα
  • φέτες ψωμί, για σερβίρισμα
  • ντομάτες, ώριμες, κομμένες για σερβίρισμα

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved