Σπιτικά χωνάκια παγωτού - Δείτε πώς θα τα φτιάξετε

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Φτιάξτε τα πιο εντυπωσιακά χωνάκια για το παγωτό σας με ασπράδια αυγού, ζάχαρη βούτυρο και αλεύρι. Τη διαφορά κάνει η επικάλυψη σοκολάτας με φιστίκια Αιγίνης και τρούφα σοκολάτας.

Υλικά:

  • 100 γρ. ασπράδια, (από 2 αβγά μεσαία)
  • 115 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 300 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για τη σύνθεση

  • 100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
  • 30 γρ. φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα
  • 30 γρ. τρούφα σοκολάτας
  • 30 γρ. ζαχαρωτά

Για το σερβίρισμα

  • παγωτό
  • γλυκό του κουταλιού βύσσινο

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved