Σπιτικά χωνάκια παγωτού - Δείτε πώς θα τα φτιάξετε
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Φτιάξτε τα πιο εντυπωσιακά χωνάκια για το παγωτό σας με ασπράδια αυγού, ζάχαρη βούτυρο και αλεύρι. Τη διαφορά κάνει η επικάλυψη σοκολάτας με φιστίκια Αιγίνης και τρούφα σοκολάτας.
Υλικά:
- 100 γρ. ασπράδια, (από 2 αβγά μεσαία)
- 115 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ. γάλα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 300 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για τη σύνθεση
- 100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
- 30 γρ. φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα
- 30 γρ. τρούφα σοκολάτας
- 30 γρ. ζαχαρωτά
Για το σερβίρισμα
- παγωτό
- γλυκό του κουταλιού βύσσινο
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com