Κριθαρότο με καλαμαράκια και σπανάκι - Τέλειο καλοκαιρινό φαγητό
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Φτιάξτε ένα σούπερ θρεπτικό και νοστιμότατο φαγητό με σπανάκι, κριθαράκι και καλαμαράκια, έτοιμο σε 30 λεπτά.
Υλικά:
- 1 πράσο, μεγάλο
- 1 κρεμμύδι, μεγάλο
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 κολοκυθάκι, μέτριο
- 500 γρ. καλαμαράκια, καθαρισμένα φρέσκα ή κατεψυγμένα
- 250 γρ. κριθαράκι, μέτριο
- 130 γρ. κρασί λευκό, ξηρό
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
- χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
- 750 γρ. ζωμό, λαχανικών
- 100 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γρ. ταχίνι
- 2 κ.σ. άνηθο
Για τη γκρεμολάτα
- 50 γρ. αμύγδαλα
- 1 σκ. σκόρδο
- 3 κ.σ. μαϊντανό, φρέσκο
- 1 κ.σ. άνηθο
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com