Σπιτικό ρυζόγαλο με ξύσμα πορτοκαλιού και κανέλα
Θα μοσχομυρίσει το σπίτι.
Πότε ήταν η τελευταία φορά που φτιάξατε ρυζόγαλο; Αν έχετε καιρό, ήρθε η ώρα να ετοιμάσετε μερικά μπολάκια , να τα βάλετε στο ψυγείο και να τα σερβίρετε με μπόλικη κανέλα. Ιδανικό γλυκό, νόστιμο και χορταστικό.
Υλικά
Για το ρυζόγαλο
250 γρ. ρύζι μπασμάτι
500 γρ. γάλα καρύδας, σε κονσέρβα
150 γρ. γάλα
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
2 στικ κανέλα
6 λοβούς κάρδαμο (κακουλέ), ελαφρώς σπασμένους
Για το σερβίρισμα
1 πορτοκάλι
2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. βούτυρο
100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα
100 γρ. cranberries
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com