Φτιάξτε σπιτικό παγωτό με σιρoπιαστό κανταΐφι. Το τέλειο παραδοσιακό, καλοκαιρινό γλυκό που θα θέλετε να φτιάχνετε ξανά και ξανά.
Υλικά:
Για το σιρόπι
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 150 γρ. νερό
- 1 στικ κανέλα
Για το κανταΐφι
- 250 γρ. κανταΐφι
- 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για το παγωτό
- 1/2 κ.γ. μαστίχα
- 1/2 κ.γ. μαχλέπι
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 200 γρ. τυρί κρέμα, παγωμένο
- 1 πρέζα αλάτι
Για το σερβίρισμα
- φιστίκια Αιγίνης
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com