Σπιτικό παγωτό λεμόνι με τρία μόνο υλικά (εικόνες και βίντεο)
Φτιάξτε ένα σπιτικό παγωτό λεμόνι με τρία μόνο υλικά, εύκολα, γρήγορα και χωρίς να χρησιμοποιήσετε παγωτομηχανή.
Το λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, φλαβονοειδή και πληθώρα ακόμα θρεπτικών συστατικών. Το χρησιμοποιούμε κατά κόρον στη μαγειρική για να δώσουμε άρωμα και γεύση στα φαγητά μας, αλλά και στη ζαχαροπλαστική.
Εάν σας αρέσουν τα γλυκά με γεύση λεμόνι, αυτή τη συνταγή αξίζει να τη δοκιμάσετε. Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα σπιτικό παγωτό με χυμό λεμονιού και δύο ακόμα υλικά.
Τα σπιτικά παγωτά είναι άλλωστε πιο υγιεινά από αυτά του εμπορίου, και όταν μάλιστα μπορείτε να τα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα, δε γίνεται να μην λατρέψετε συνταγές σαν και αυτή.
Θα χρειαστείτε:
- 480 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 270 ml ζαχαρούχο γάλα
- χυμό λεμονιού από 1 λεμόνι
Η διαδικασία για να το φτιάξετε:
Κόψτε το λεμόνι και στύψτε το για να έχετε έτοιμο τον χυμό λεμονιού.
Σε ένα μπολ βάλτε την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε την για λίγο με το μίξερ χειρός.
Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπήστε το μείγμα λίγο ακόμα. Έπειτα, προσθέστε τον χυμό λεμονιού και χτυπήστε για μερικά λεπτά μέχρι το μείγμα να αποκτήσει την υφή που βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία.
Αδειάστε το μείγμα σε ένα τάπερ, κλείστε καλά το καπάκι και αφήστε το παγωτό να παγώσει στην κατάψυξη για 5-6 ώρες τουλάχιστον. Τόσο απλά!
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής και στο βίντεο που ακολουθεί.