Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια και ρύζι - Απολαύστε την και ως κυρίως γεύμα
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Φτιάξτε μία light, κρύα σαλάτα με φασόλια, ρύζι και μυρωδικά. Είναι χορταστική, σούπερ θρεπτική και μπορείτε να την απολαύσετε και ως κυρίως γεύμα.
Υλικά:
- 250 γρ. φασόλια, μαυρομάτικα, ξερά καθαρισμένα
- 1/2 σκ. σκόρδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 125 γρ. ρύζι μπασμάτι
- 1 κριθαροκουλούρα
- 1/2 κρεμμύδι, ψιλκομμένο
- 1/4 ματσάκι δυόσμο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
- χυμό λάιμ, από 2 λάιμ
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 250 γρ. φέτα
- γιαούρτι στραγγιστό, προαιρετικά, για το σερβίρισμα
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com