Semifreddo με φιστικοβούτυρο και σοκολάτα - Νόστιμο, καλοκαιρινό γλυκό

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Semifreddo σημαίνει στα ιταλικά σχεδόν παγωμένο και είναι ένα πολύ δημοφιλές γλυκό που μοιάζει αρκετά με το παγωτό. Έχει κρεμώδη υφή, γίνεται ανάρπαστο το καλοκαίρι, και οι συνταγές ποικίλουν.

Σήμερα θα σας δείξουμε τη συνταγή του Άκη για semifreddo με φιστικοβούτυρο και σοκολάτα. Φτιάξτε το σε 20 λεπτά και έπειτα αφήστε το στην κατάψυξη να παγώσει καλά μέχρι να το απολαύσετε.

Υλικά:

  • 500 γρ. γάλα, 3,5%
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 600 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 80 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. φουντούκια, ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 παντεσπάνι, βανίλιας (προαιρετικά)

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved