Παγωμένο γλύκισμα γιαουρτιού!
Ακόμα και αν το παιδί σας δεν τρώει γιαούρτι, αυτό το γλυκό θα το λατρέψει και είναι ό,τι πρέπει για τώρα που είναι καλοκαίρι!
Υλικά
- 500 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
- 2 φακελλάκια ζελέ με άρωμα φρούτου της αρεσκείας σας
- 150 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
- 1 κρέμα γάλακτος 200 ml
- Νερό
- Μία κονσέρβα φρούτων της αρεσκείας σας (Μπορείτε να πάρετε και κοκτέιλ)
- Προαιρετικά: Αμύγδαλα αποφλοιωμένα
Εκτέλεση
Σε μία λεκανίτσα κάνετε ό,τι χρειάζεται για τα δύο φακελάκια ζελέ όπως υποδεικνύει η συσκευασία, φροντίζοντας όμως να βάλετε ένα ποτήρι λιγότερο νερό ώστε να γίνει πιο πηχτό το γλυκό. Αφήνετε στην άκρη να κρυώσει λίγο. Στο μεταξύ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και όταν πλέον έχει αρχίσει να 'στέκεται' ρίχνετε και το γιαούρτι. Ανακατεύετε καλά και παίρνετε και το μείγμα του ζελέ. Το ρίχνετε και αυτό μέσα και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το ρευστό μίγμα σε ένα πυρέξ και μέσα ρίχνετε και τα φρούτα που έχετε επιλέξει, εφόσον βέβαια τα έχετε στραγγίσει από τα υγρά που είχαν στην κονσέρβα. Προαιρετικά αν θέλετε, βάζετε τα αμύγδαλα ψιλοκομμένα. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου δύο ώρες ώστε να 'σταθεί' και είναι έτοιμο να καταναλωθεί.