Φτιάξτε μία νόστιμη ανοιχτή πίτα με τραγανό φύλλο σφολιάτας και πλούσια γέμιση λαχανικών και κοτόπουλου. Μπορείτε να την πάρετε μαζί σας και στην παραλία ή οπουδήποτε εκτός σπιτιού.
Υλικά:
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε μικρά κομμάτια 2 εκ.
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 καρότα, μεσαία κομμένα σε κύβους 0,5 εκ.
- 250 γρ. μανιτάρια champignon, κομμένα σε κάθετες λεπτές φέτες
- 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε κύβους 0,5 εκ.
- 1 φινόκιο, σε λεπτές φέτες
- 2-3 στικ σέλερι, κομμένα σε κάθετες φέτες και καθαρισμένα από τις ίνες
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 50 γρ. κρασί λευκό
- 60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κύβο κότας
- 1.000-1.250 γρ. νερό
- 1 κ.γ. μουστάρδα, σε σκόνη
- 1 κ.σ. θυμάρι, ξερό
- 1 φύλλο δάφνης
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2-3 πατάτες, μέτριες, βρασμένες και κομμένες σε κομμάτια
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 αβγό
- 425 γρ. φύλλα σφολιάτας
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com