Πίτα με κοτόπουλο, λαχανικά και φύλλο σφολιάτας
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Φτιάξτε μία νόστιμη ανοιχτή πίτα με τραγανό φύλλο σφολιάτας και πλούσια γέμιση λαχανικών και κοτόπουλου. Μπορείτε να την πάρετε μαζί σας και στην παραλία ή οπουδήποτε εκτός σπιτιού.
Υλικά:
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε μικρά κομμάτια 2 εκ.
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 καρότα, μεσαία κομμένα σε κύβους 0,5 εκ.
- 250 γρ. μανιτάρια champignon, κομμένα σε κάθετες λεπτές φέτες
- 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε κύβους 0,5 εκ.
- 1 φινόκιο, σε λεπτές φέτες
- 2-3 στικ σέλερι, κομμένα σε κάθετες φέτες και καθαρισμένα από τις ίνες
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 50 γρ. κρασί λευκό
- 60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κύβο κότας
- 1.000-1.250 γρ. νερό
- 1 κ.γ. μουστάρδα, σε σκόνη
- 1 κ.σ. θυμάρι, ξερό
- 1 φύλλο δάφνης
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2-3 πατάτες, μέτριες, βρασμένες και κομμένες σε κομμάτια
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 αβγό
- 425 γρ. φύλλα σφολιάτας
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com