Παστίτσιο με θαλασσινά: Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό... αλλιώς
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Μια παραλλαγή του κλασικού ελληνικού παστίτσιου με σπιτική μπεσαμέλ και θαλασσινά. Αξίζει να το δοκιμάσετε.
Υλικά:
Για τα μακαρόνια
- 300 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- 70 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
Για τη σάλτσα θαλασσινών
- 1 καρότο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 50 γρ. ούζο
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 κιλό mix θαλασσινών, της αρεσκείας μας
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό
Για τη μπεσαμέλ
- 100 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 λίτρο γάλα
- πιπέρι
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
Για το σερβίρισμα
- μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com