Παστίτσιο με θαλασσινά: Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό... αλλιώς

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Μια παραλλαγή του κλασικού ελληνικού παστίτσιου με σπιτική μπεσαμέλ και θαλασσινά. Αξίζει να το δοκιμάσετε.

Υλικά:

Για τα μακαρόνια

  • 300 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 70 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

Για τη σάλτσα θαλασσινών

  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 50 γρ. ούζο
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κιλό mix θαλασσινών, της αρεσκείας μας
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό

Για τη μπεσαμέλ

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 λίτρο γάλα
  • πιπέρι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

Για το σερβίρισμα

  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved