Γλυκό του κουταλιού καρπούζι - Η συνταγή για να το φτιάξετε

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Φτιάξτε ένα παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού με καρπούζι. Ιδανικό για να το απολαύσετε με τον ελληνικό καφέ ή να το κεράσετε στους καλεσμένους σας.

Υλικά:

  • 1.600 γρ. καρπούζι, μόνο το λευκό μέρος, καθαρισμένο
  • χυμό λεμονιού, από 3 λεμόνια + έξτρα 3 κ.σ.
  • 900 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 φύλλα αρμπαρόριζας
  • 10 γρ. τζίντζερ, φρέσκο
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved