Γλυκό του κουταλιού καρπούζι - Η συνταγή για να το φτιάξετε
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Φτιάξτε ένα παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού με καρπούζι. Ιδανικό για να το απολαύσετε με τον ελληνικό καφέ ή να το κεράσετε στους καλεσμένους σας.
Υλικά:
- 1.600 γρ. καρπούζι, μόνο το λευκό μέρος, καθαρισμένο
- χυμό λεμονιού, από 3 λεμόνια + έξτρα 3 κ.σ.
- 900 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 φύλλα αρμπαρόριζας
- 10 γρ. τζίντζερ, φρέσκο
- 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίρισμα
- 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com