Συνταγή για τα πιο νόστιμα και υγιεινά μπισκότα με δημητριακά!
Τραγανά μπισκοτάκια, υγιεινά και με όλα τα θρεπτικά συστατικά για ένα γεμάτο πρωινό!
Έχετε δοκιμάσει να φτιάξετε τα δικά σας μπισκότα με δημητριακά και σταφίδες; Ήρθε η ώρα να το κάνετε για το τελειότερο πρωινό γεύμα ή σνακ των παιδιών!
ΥΛΙΚΑ
- 100 γραμμ. αλεύρι μαλακό
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γλ. σόδα μαγειρική
- 85 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 85 γραμμ. μαύρη ζάχαρη
- 100 γραμμ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 βανίλια
- 130 γραμμ. νιφάδες βρώμης ή άλλων δημητριακών
- 50 γραμμ. σταφίδες
- 50 γραμμ. σταγόνες σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα. Σε άλλο μπολ βάζουμε την κρυσταλλική και τη μαύρη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν κρέμα και να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και τα χτυπάμε καλά μέχρι να απορροφηθεί το αυγό από το μείγμα.
Βάζουμε το αλεύρι και σε χαμηλή ταχύτητα το ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, τις σταφίδες και τη σοκολάτα. Τα ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160οC, στον αέρα, πολύ καλά. Με ένα κουτάλι σούπας αφήνουμε κουταλιές από το μείγμα πάνω στη λαδόκολλα. Μεταξύ τους πρέπει να έχουν κενό 5 εκ. γιατί απλώνουν πολύ. Ψήνουμε μέχρι η επιφάνεια των μπισκότων να αρχίσει να ροδίζει, γύρω στα 14΄. Αφήνουμε λίγο τα μπισκότα να σταθεροποιηθούν και τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Πηγή: argiro