Γλυκιά τάρτα με κρέμα χαμομήλι
Διαφορετική στη γεύση και τόσο νόστιμη.
Έχετε δοκιμάσει ξανά γλυκό με γεύση χαμομηλιού; Ε, λοιπόν ο Άκης Πετρετζίκης συστήνει αυτή τη συνταγή για τάρτα χαμομηλιού, που είναι ανάλαφρη στη γεύση και τόσο μυρωδάτη.
Υλικά
Για τη βάση
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. βούτυρο, πολύ παγωμένο σε κύβους
50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
1 αβγό
2 κ.σ. νερό, παγωμένο
1 κρόκο, για το άλειμμα
Για την κρέμα πατισερί με χαμομήλι
1 λίτρο γάλα, 3,5%
3 κ.σ. χαμομήλι
270 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. κορν φλάουρ
6 κρόκους
100 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη μαρμελάδα
250 γρ. σμέουρα (raspberries)
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
30 γρ. κονιάκ
150 γρ. νερό
Για το στόλισμα
30 γρ. αμύγδαλα φιλέ
330 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. σμέουρα (raspberries)
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com