Λαχταριστή μακαρονόπιτα με μελιτζάνες και τυριά
Μια διαφορετική συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.
Οι μελιτζάνες αυτή την εποχή είναι ιδιαίτερα γλυκές και νόστιμες. Εκτός από τα κλασικά παπουτσάκια δοκιμάστε να φτιάξετε μία νόστιμη και αφράτη πίτα με βάση από μελιτζάνες και γέμιση από πένες, μοτσαρέλα και φρυγανιά.
Υλικά
Για τις μελιτζάνες
- 3-4 μελιτζάνες, φλάσκες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη γέμιση
- 500 γρ. πένες, ριγέ
- αλάτι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 10 φύλλα φασκόμηλου, φρέσκα
- 6 κλ. βασιλικό, φρέσκο
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, λάπα
- 120 γρ. κρασί κόκκινο
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 κύβο κότας
- 1 πιπεριά τσίλι, αποξηραμένη
Για τη σύνθεση
- 250 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 4 κ.σ. παρμεζάνα
- 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com