Πεντανόστιμη μπουγάτσα με φρούτα του δάσους - Πώς θα τη φτιάξετε
Η καλύτερη συνταγή γι' αυτή την μπουγάτσα είναι του Άκη Πετρετζίκη.
Μπορεί να σας αρέσουν οι έτοιμες μπουγάτσες μόλις όμως φτιάξετε αυτή τη συνταγή, θα αλλάξετε γνώμη, Η μπουγάτσα με κρέμα από φρούτα του δάσους, έχει ιδιαίτερη γεύση που θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά
Για την κρέμα
- 400 γρ. γάλα
- 70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 3 κρόκους
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.σ. γεμάτη αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ. γεμάτη κορν φλάουρ
- 2 κ.σ. κρασί κόκκινο, γλυκό
- 2 κ.σ. βούτυρο, στο τέλος
Για την πίτα
- 250-300 γρ. φρούτα, του δάσους κατεψυγμένα ή φρέσκα
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα καρύδας
- ζάχαρη κρυσταλλική, όση θέλετε
- σταφίδες, όσες θέλετε
- ξηροί καρποί, όσους θέλετε
- 1 φύλλο σφολιάτας
- ζάχαρη κρυσταλλική, για πασπάλισμα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com