Μια εύκολη κινέζικη συνταγή για χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο με πιπεριές και ανανά! Για τους λάτρεις της κινέζικης κουζίνας και όχι μόνο.
Για το χοιρινό
1 ασπράδι, ελαφρώς χτυπημένο
2 κ.γ. κορν φλάουρ
2 κ.γ. κρασί λευκό, γλυκό
1 κ.γ. ελαιόλαδο
2 πρέζες αλάτι
500 γρ. μπριζόλες χοιρινές, χωρίς το κόκαλο, κομμένες σε λεπτές φέτες πάχους 5 χιλ.
1-1,5 λίτρο νερό
Για τα λαχανικά
4 κ.σ. χυμό ανανά
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
2 κ.σ. μηλόξιδο, ή ρυζόξιδο
2 κ.γ. σάλτσα σόγιας
1/2 κ.γ. σησαμέλαιο
1 κ.γ. κορν φλάουρ
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε φέτες πάχους 0,5 εκ.
1/2 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε φέτες πάχους 0,5 εκ.
1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες 0,5 εκ.
4 φέτες ανανά, κομμένο σε μικρά κομμάτια
ρύζι μπασμάτι, βρασμένο, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com