Γλυκόξινο χοιρινό με λαχανικά από τον Άκη Πετρετζίκη
Φτιάξτε το σήμερα κιόλας.
Μια εύκολη κινέζικη συνταγή για χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο με πιπεριές και ανανά! Για τους λάτρεις της κινέζικης κουζίνας και όχι μόνο.
Για το χοιρινό
1 ασπράδι, ελαφρώς χτυπημένο
2 κ.γ. κορν φλάουρ
2 κ.γ. κρασί λευκό, γλυκό
1 κ.γ. ελαιόλαδο
2 πρέζες αλάτι
500 γρ. μπριζόλες χοιρινές, χωρίς το κόκαλο, κομμένες σε λεπτές φέτες πάχους 5 χιλ.
1-1,5 λίτρο νερό
Για τα λαχανικά
4 κ.σ. χυμό ανανά
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
2 κ.σ. μηλόξιδο, ή ρυζόξιδο
2 κ.γ. σάλτσα σόγιας
1/2 κ.γ. σησαμέλαιο
1 κ.γ. κορν φλάουρ
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε φέτες πάχους 0,5 εκ.
1/2 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε φέτες πάχους 0,5 εκ.
1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες 0,5 εκ.
4 φέτες ανανά, κομμένο σε μικρά κομμάτια
ρύζι μπασμάτι, βρασμένο, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com