Γλυκό ψωμί κολοκύθας - Πώς θα το φτιάξετε
Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.
Εύκολη συνταγή για γλυκό αρωματικό ψωμί με σπιτικό πουρέ κολοκύθας, μπαχαρικά, και επικάλυψη.
Υλικά
Για τον πουρέ κολοκύθας
1 κιλό κολοκύθα
Για το ψωμί
βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου για το άλειμμα της φόρμας
180 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το πασπάλισμα της φόρμας
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γ. μπαχάρι
1/4 κ.γ. τζίντζερ
400 γρ. πουρέ κολοκύθας
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
110 γρ. ηλιέλαιο
3 αβγά, μέτρια
60 γρ. καρυδόψιχα, ψιλοκομμένη
Για την επικάλυψη
100 γρ. μέλι
50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 κ.γ. κανέλα
Για το σερβίρισμα
1 μήλο κόκκινο
κανέλα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com