Καλοκαιρινή μακαρονάδα με θαλασσινά από τον Άκη Πετρετζίκη
Η καλύτερη μακαρονάδα με θαλασσινά που έχετε δοκιμάσει.
Λιγκουίνι, καλαμάρια, μύδια, γαρίδες και σάλτσα συνθέτουν την πιο νόστιμη μακαρονάδα που έχετε δοκιμάσει.
Υλικά
250 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2 σκ. σκόρδο
1 πιπεριά τσίλι, κίτρινη
1 πιπεριά τσίλι, πράσινη
1 πιπεριά τσίλι, πορτοκαλί
1 πιπεριά τσίλι, κόκκινη
50 γρ. τζίντζερ, φρέσκο
50 γρ. κονιάκ
4 ντομάτες, μεσαίες, τριμμένες
100 γρ. μύδια, με το κέλυφος
100 γρ. κυδώνια όστρακα, με το κέλυφος
1 κύβο κότας
100 γρ. σουρίμι
χυμό λάιμ, από 2 λάιμ
ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
αλάτι
πιπέρι
1/2 ματσάκι κόλιανδρο, φρέσκο, μόνο τα φύλλα
250 γρ. λιγκουίνι, βρασμένο
Για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο
φέτες λάιμ
αλάτι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com