Τούρτα όπερα με κάρδαμο και πορτοκάλι – Δοκιμάστε την
Αυτή η τούρτα θα γίνει η αγαπημένη σας.
Αν αναζητάτε μια τούρτα διαφορετική στη γεύση , τότε σας προτείνουμε να φτιάξετε μία με κάρδαμο και πορτοκάλι. Το σιρόπι δίνει έξτρα νοστιμιά στο παντεσπάνι.
Για το παντεσπάνι
6 αβγά
220 γρ. ζάχαρη άχνη
70 γρ. αμύγδαλα, τριμμένα σε σκόνη
70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
150 γρ. φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα σε σκόνη
7 ασπράδια
30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
60 γρ. βούτυρο, λιωμένο + έξτρα για το βουτύρωμα των ταψιών
Για τη γκανάς
100 γρ. γάλα
8 λοβούς κάρδαμο (κακουλέ), ελαφρώς σπασμένοι
200 γρ. κουβερτούρα
20 γρ. βούτυρο
Για το σιρόπι
60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
60 γρ. νερό
4 λοβούς κάρδαμο (κακουλέ), ελαφρώς σπασμένοι
100 γρ. χυμό πορτοκαλιού
Για την κρέμα
70 γρ. βούτυρο
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
150 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. χυμό πορτοκαλιού
Για το γλάσο σοκολάτας
2 γρ. φύλλα ζελατίνης
120 γρ. ζάχαρη άχνη
60 γρ. νερό
1 κ.σ. μέλι
70 γρ. κακάο
60 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com