Φτιάξτε μία άκρως καλοκαιρινή σαλάτα με χταπόδι, ντοματίνια, ρόκα και dressing μουστάρδας. Είναι χορταστική, πεντανόστιμη και μπορείτε να την απολαύσετε και ως κυρίως γεύμα.
Υλικά:
Για το χταπόδι
- 1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
- 100 γρ. νερό
- 1 κ.σ. κόκκους πιπεριού
- 2 κόκκους μπαχάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 σκ. σκόρδο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1 κιλό χταπόδι, μόνο τα πλοκάμια του
Για τα ντοματίνια κονφί
- 200 γρ. ντοματίνια
- 3 σκ. σκόρδο
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. σπόρους κόλιανδρου
- 5 κλ. θυμάρι
Για το dressing
- 50 γρ. μουστάρδα
- χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
- 150 γρ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
Για τη σαλάτα
- 1 στικ σέλερι
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό
- 100 γρ. ελιές, σε ροδέλες
- 200 γρ. ρόκα baby
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com