Μεσογειακό χταπόδι στιφάδο με ελιές

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Υπέροχη, νηστίσιμη και εύκολη συνταγή για μαλακό χταπόδι με ελιές στην κατσαρόλα.

Υλικά:

  • 1 κιλό χταπόδι, (πλυμένο και κομμένο σε κομμάτια 2 εκ.)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 15 κρεμμύδια, στιφάδου, καθαρισμένα
  • 3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 120 γρ. ελιές, χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτες
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 2-3 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
  • πιπέρι
  • 2 πρέζες μπούκοβο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα, για το σερβίρισμα
  • κόλιανδρο

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved