Μεσογειακό χταπόδι στιφάδο με ελιές
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Υπέροχη, νηστίσιμη και εύκολη συνταγή για μαλακό χταπόδι με ελιές στην κατσαρόλα.
Υλικά:
- 1 κιλό χταπόδι, (πλυμένο και κομμένο σε κομμάτια 2 εκ.)
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 15 κρεμμύδια, στιφάδου, καθαρισμένα
- 3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 120 γρ. ελιές, χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτες
- 3 φύλλα δάφνης
- 2-3 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
- πιπέρι
- 2 πρέζες μπούκοβο
- 2 κ.σ. μέλι
- φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα, για το σερβίρισμα
- κόλιανδρο
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com